PRESTOP s polno paro naprej, višje in dlje!

Kmalu bomo upihnili 3. svečko in predpostavlja se, da smo se v teh letih delovanja obilo novega naučili, nepričakovanega izkusili, zanimivega doživeli in v končni fazi vse skupaj tudi preživeli. Predvsem slednje je za nas zelo pomembno. Opustili bomo preživete vzorce delovanja, ki niso več funkcionalni, optimizirali bomo naše delovanje, ciljali bomo višje in dlje.

super_train-wide

Fazo iniciacije smo uspešno prestali, lepilo entuziazma nas še vedno združuje v želji po soustvarjanja boljšega sveta za vse njegove prebivalce, brez izjem, do zadnjega! Sodelovati in se povezovati naj ne bo več lepo zveneča fraza, kakor tudi ne pritoževanje nad neugodnimi družbenimi razmerami. Družba smo ljudje in vsak naj prične sam pri sebi. Ne jutri, ampak danes, takoj zdaj! Mnogo stvari bi lahko izpeljali boljše, hitrejše, učinkovitejše. A ker jih nismo, nas je to izučilo. Napake so neprecenljivo poučne. Preveč dolgovezimo, vključno z mano, preveč razmišljamo, preveč dvomimo, preveč odlašamo, preveč popuščamo in predvsem PREMALO NAREDIMO, DA BI KAJ SPREMENILI NA BOLJŠE.

Naši ključni izzivi za prihajajoče leto so sledeči:

• poglobiti in izboljšati si želimo sodelovanje z vsemi zaposlenimi v slovenskih zavodih za prestajanje kazni zapora,
  • intenzivneje se želimo povezati z ostalimi nevladnimi organizacijami, ki skrbijo za dobrobit ranljivih družbenih skupin,
  • bolj intenzivno se želimo povezati z našimi prostovoljci, ki predstavljajo temelj našega delovanja in ki svoj prosti čas prostovoljno namenjajo za soustvarjanje boljšega sveta,
  • še bolj si želimo povečati kakovost vzgojno-izobraževalnih vsebin in
  • še bolj in bolj si želimo dvigati prah s površin pozabljenih in zapostavljenih družbenih problematik!